В КНР завершили створення угруповання супутників навігаційної системи BeiDou-3

Нинішня система BeiDou-3 в два рази збільшила точність – із 5 до 2,5 метрів

КНР вивела на орбіту іще два супутники навігаційної системи BeiDou, яка є китайським аналогом американської системи GPS та російської ГЛОНАСС. Тим самим було створено необхідне угруповання для функціонування системи BeiDou-3, дозволяючи їй працювати в глобальних масштабах.

Про це повідомляє китайське видання The Global Times.

На відміну від системи попереднього покоління BeiDou-2, нинішня система BeiDou-3 в два рази збільшила точність – із 5 до 2,5 метрів. Також в два рази було збільшено швидкість передачі даних.

Всього ж із 5 листопада 2017 року до 19 листопада 2018 року для нормального функціонування системи BeiDou-3 КНР було запущено 19 супутників. До кінця року передбачається здійснити іще два пуски. Всього ж за наступні два роки на орбіту передбачається вивести іще 11 супутників системи BeiDou-3. Над відповідною програмою в КНР почали працювати із 2015 року.

Перша китайська навігаційна система BeiDou-1 почала діяти в 2000 році. В 2012 році система BeiDou-2 змогла надавати послуги в масштабах Азійсько-Тихоокеанського регіону. BeiDou-3 стане повністю функціонуючою глобальною системою навігації в 2020 році.