В Кремлі заявили, що «Нормандській четвірці» передали пропозиції щодо виборів на Донбасі

В ході розмови піднімалося питання про підвищення ефективності діяльності в зоні конфлікту на південному сході України спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

Президент Росії Володимир Путін провів телефонні переговори з главами України, Німеччини та Франції. Лідери «нормандської четвірки» обговорили Донбас і ситуацію в Сирії, говориться в повідомленні на сайті Кремля.

Лідери Росії, України, Німеччини і Франції обговорили питання врегулювання на південно-сході України.

В ході розмови піднімалося питання про підвищення ефективності діяльності в зоні конфлікту на південному сході України спеціальної моніторингової місії ОБСЄ «шляхом надання їй додаткових повноважень», - наголошується в повідомленні.

Крім того, в діалозі глав Росії, України, Німеччини і Франції було відзначено, що сторонам, які беруть участь у «нормандському форматі» переданий узгоджений з «ДНР» і «ЛНР» пакет пропозицій «по місцевим виборам, особливого статусу, амністії і децентралізації, які слід було б уважно розглянути в контактній групі». Лідери «нормандської четвірки» також обговорили можливі кроки по вирішенню соціально-економічних і гуманітарних проблем південно-сходу України.

«Крім того, порушені деякі аспекти кризової ситуації в Сирії», — йдеться в повідомленні Кремля.