В Маріуполі СБУ затримала банду рекетирів

Співробітники СБУ задокументували декілька фактів протиправної діяльності представників банди

Фото: Прес-центр СБ України

Керував угрупованням колишній так званий «смотрящий» за Авдіївкою

Співробітники Служби безпеки України, залучені до операції Об’єднаних сил, блокували в Маріуполі діяльність міжнародного організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей.

Про це 19 грудня повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники встановили, що до складу банди входили вісім раніше судимих мешканців однієї з країн Південного Кавказу, Північної Африки та місцеві жителі. Керував угрупованням колишній так званий «смотрящий» за Авдіївкою.

«Зловмисники, створюючи штучні конфліктні ситуації, вимагали від громадян, зокрема приватних підприємців, гроші. Сум становили від 800 до 11 тисяч доларів. У разі несплати рекетири погрожували насильством і фізичною розправою», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що співробітники СБУ задокументували декілька фактів протиправної діяльності представників банди.

Правоохоронці затримали в Маріуполі вісьмох зловмисників після одержання грошей від місцевого підприємця у розмірі майже 6 тисяч гривень. Серед затриманих була так звана довірена особа «злодія в законі», який намагався встановити свій вплив на території регіону.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили гроші та інші речові докази.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України зловмисникам оголошено про підозру в скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Раніше повідомлялося, що в Одеській області поліцейські затримали двох чоловіків, які підозрюються у вимаганні.