В Медведчука заявили про відновлення кримінального провадження проти Левуса

Виконано рішення Печерського районного суду Києва, який визнав незаконним рішення прокуратури про закриття кримінального провадження щодо Левуса

Виконавчий комітет Громадського руху «Український вибір - Право народу» повідомляє, що проти народного депутата Андрія Левуса відновлено кримінальне провадження.
«Згідно з повідомленням Генеральної прокуратури України від 22 червня 2016 р., відомості про відновлення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000000043 від 4 січня 2016 р. за фактом завідомо неправдивого повідомлення народним депутатом А. Левусом про вчинення злочину, поєднаного з обвинуваченням особи в особливо тяжкому злочині, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Таким чином, виконано рішення Печерського районного суду Києва, який визнав незаконним рішення прокуратури про закриття кримінального провадження щодо А. Левуса», - йдеться в заяві руху.
Виконком нагадує, що Левус на своїй сторінці в Facebook бездоказово звинувачував Рух в проведенні «сепаратистських з'їздів», а також вимагав негайного арешту Віктора Медведчука. Такі ж помилкові звинувачення Левус виклав і в зверненні до генерального прокурора України, голови Служби безпеки України і міністра внутрішніх справ України.
«У зв'язку з цим народний депутат України Василь Німченко звернувся в Генеральну прокуратуру і навів аргументи, які свідчать про те, що Левус сфабрикував докази проти Віктора Медведчука і «Українського вибору». З урахуванням наданих незаперечних доказів брехливості обвинувачень нардепа Левуса Генеральна прокуратура України почала досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 383 Кримінального кодексу України», - повідомляє виконком руху.
Також в заяві наголошується, що є всі підстави припускати, що закриття кримінального провадження стосовно Левуса 26 січня 2016 р. стало наслідком втручання в роботу прокуратури представників «Народного фронту».