В ОБСЄ відзначили, що бойові дії на Донбасі руйнують цивільну інфраструктуру

Заступник голови СММ ОБСЄ відзначив, що подібні руйнування третій рік поспіль є ненормальним

В ОБСЄ відзначили руйнування в ході бойових дій цивільної інфраструктури Донбасу, внаслідок чого страждають мирні люди по обидві боки фронту. На переконання заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Александра Хуга, упередити подібне можна лише завдяки одночасному припиненню бойових дій обома сторонами конфлікту.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Заступник голови СММ ОБСЄ відзначив, що подібні руйнування третій рік поспіль є ненормальним.

«Настає третя зима цього конфлікту, і ненормальним є те, що ми фіксуємо випадки, коли внаслідок бойових дій пошкоджуються об'єкти цивільної інфраструктури. Це ті об'єкти, які забезпечують опалення і водопостачання для мирних жителів по обидва боки від лінії зіткнення», — сказав він.

Донецька фільтрувальна станція розташована між Авдіївкою та Ясинуватим — вона забезпечує водою близько 400 тис. людей в цьому районі. Через обстріли робота фільтрувальної станції часто припиняється, в результаті чого трапляються перебої в подачі води в цих і деяких інших населених пунктах.

«Часто трапляється так, що об'єкти інфраструктури отримують ушкодження внаслідок безперервних бойових дій з позицій, які розташовані дуже близько одна до іншої», — зазначив Хуг.

На його переконання, бойові дії повинні припинити обидві сторони.

«Вони також повинні відвести сили і засоби. І саме вони повинні покласти край цьому конфлікту і забезпечити нормалізацію ситуації для населення Донбасу. СММ ОБСЄ здійснюватиме моніторинг того, як сторони дотримуються підписаних угод», — сказав він.