В Окружному адмінсуді Києва тривають обшуки

Обшуки в Окружному адміністративному суді Києва

Обшуки відбуваються у суді, який має розглядати справи проти НАБУ

В Окружному адміністративному суді Києва тривають обшуки. Про це написав на своїй сторінці у Facebook суддя цього суду Богдан Санін.

«У суді з 7-ї ранку відбуваються обшуки, які проводять люди зі схожими нашивками як у НАБУ», – написав він.

За словами Саніна, суддя Євген Аблов пов'язує такі дії з тим, що в ОАСК розглядаються дві справи проти НАБУ.

Перша справа, в якій громадська організація оскаржить створення громадської організації при НАБУ. Надалі громадська рада брала безпосередню участь у наборі працівників НАБУ.

Друга – в якій громадська організація оскаржить призначення заступником глави НАБУ Гізо Углави, оскільки, за її даними, у нього є два громадянства (одне – громадянство Росії).

Санін також повідомив, що суддя Аблов 25 травня був на допиті в НАБУ (як свідок) і підтвердив у протоколі допиту факт втручання НАБУ в судовий процес щодо розгляду справ, де стороною є НАБУ.

«Імовірно, суд, який дав санкцію на обшук, – районний суд міста Львова. Певна річ, нікому ніяких офіційних документів люди з нашивками НАБУ не показували», – заявляє суддя.

Водночас адвокат Роман Маселко вказує, що причина обшуків НАБУ може бути в корупційних складових самих суддів.

«Ви думаєте яка їх причина? Може те, що голова суду Павло Вовк живе явно не на зарплату. Або, може, тому, що Аблов то забуває, то згадує, що має дружину і отримує квартири вартістю 9 100 000 грн?» – пише він у Facebook.

Раніше Вища рада правосуддя відмовилася звільняти суддю Аблова, який, за даними Маселка, 9 грудня 2013 року зобов'язав «Беркут» розігнати Майдан.