В окупованому Криму почнуть мовлення до 16 українських каналів

У планах Нацради - розвиток цифрового телевізійного мовлення з Чонгару та Чаплинки

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прогнозує початок мовлення в Криму до 16 українських телеканалів у першій половині 2018 року. Про це сказано в повідомленні Нацради.

«Ми не тільки розширюємо мовлення українських телеканалів і радіостанцій на південь Херсонської області й на територію Криму, а й створюємо умови для підвищення якості контенту. Саме тому з'являються спеціалізовані кримські мовники. Ця робота триватиме відповідно до розробленого плану», - заявив член Нацради з телебачення Сергій Костинський.

Крім цього, у планах Нацради - розвиток цифрового телевізійного мовлення з Чонгару та Чаплинки (обоє - Херсонська область).

«Там будуть створені додаткові мультиплекси. Таким чином, на кожному з об'єктів з'являться до 8 телеканалів. Буде збільшено висоту і самої Чаплинської телевежі - з 92 до 130 метрів. Проект буде завершено у першому півріччі 2018 року», - зазначається в повідомленні.

За даними Нацради, в 2016-2017 роках на півдні Херсонської області, на адміністративному кордоні з Кримом було задіяно 12 FM-частот, організовано мовлення в 6 населених пунктах за участю 7 радіостанцій.

До кінця року планується організувати мовлення ще в 10 містах і селищах регіону.