В окупованому Сімферополі затримали активісток Українського культурного центру

В окупованому Криму були затримані активістки Українського культурного центру
Фото: Facebook Едем Смедляєв

«Правоохоронці» у Криму затримали Галину Балобан і Олену Попову

В окупованому Криму на залізничному вокзалі в Сімферополі затримали активісток Українського культурного центру (УКЦ) Галину Балобан і Олену Попову. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив російський журналіст Антон Наумлюк.

Журналіст повідомив, що причиною затримання стало орієнтування на те, що вони нібито «займаються незаконною діяльністю». Активісток відвезли до Залізничного райвідділку. Розмовляють тепер з оперативником», – написав він.

На думку журналіста, затриманих мали протримати три години і згодом відпустити тому, що вони не займалися незаконною діяльністю. «Так що сподіваюся, нічого серйозного, але все ж зверніть увагу», – підсумував журналіст.

Згодом адвокат Едем Семедляєв повідомив що активісток відпустили з відділку поліції.

Український культурний центр в Сімферополі створений у травні 2015-го року у відповідь на те, що українців, які прийшли покласти квіти до пам'ятника Шевченку, затримувала поліція, передає «Громадське ТБ».

З тих пір УКЦ займався культурно-просвітницькою роботою — організовував лекції з історії України, літературні читання українських письменників.

У свою чергу, окупаційна влада забороняє активістам проводити публічні заходи, викликає на допити і «бесіди» в правоохоронні органи, попереджає про неприпустимість екстремізму тощо.