В Росії стрімко збільшується кількість людей, госпіталізованих через сибірську виразку

Фото kursiv.kz

Ситуацію погіршила аномальна спека, що нині панує у регіоні - температура повітря подекуди досягає 35 градусів за Цельсієм

90 людей потрапили до лікарень на віддаленому північному російському півострові Ямала через спалах «сибірки». Лікарі тим часом підтвердили вісьмох інфікованих, серед них - троє дітей, повідомляє ВВС.

«У Салехардскій окружній клінічній лікарні 86 пацієнтів, в лікарні села Яр-Сале - четверо. Збільшення госпіталізованих обумовлено тим, вивозять людей з найменшими змінами у здоров'ї, що знаходилися не в карантинному осередку, а поруч», - відзначили в прес-службі губернатора Ямало-Ненецкого округу.

«Було прийнято рішення перевірити всіх дітей оленярів, навіть при відсутності ознак нездужання», - сказала прес-секретар губернатора.

«Сибірка» передається людям від оленів. Раніше від хвороби померло понад 2 300 тварин. Місцева влада помістила у карантин родини, що їх розводять. Ситуацію погіршила аномальна спека, що нині панує у регіоні - температура повітря подекуди досягає 35 градусів за Цельсієм.

Як повідомлялось, напередодні у регіоні від антраксу (міжнародна назва сибірської виразки) вже померла одна людина - 12-річний хлопчик.