У Росії заговорили про відмову від участі в Євробаченні-2017

Парламентарій вважає, що політика взяла гору над мистецтвом

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич вважає, що на «Євробаченні» в цьому році політика взяла гору над мистецтвом. Про це він заявив журналістам, коментуючи підсумки музичного конкурсу, який завершився перемогою української співачки Джамали з піснею, присвяченій депортації кримських татар.
«На «Євробаченні-2016» перемогла не українська співачка Джамала з піснею «1944» - політика взяла гору над мистецтвом, і так відверто це сталося вперше», - заявив сенатор.
На думку Клінцевича, це дуже тривожний сигнал, що ставить під сумнів подальшу долю самого проекту. «Тим більше, що наступного рокуі «Євробачення» відбудеться в Києві, і організатори вилізуть зі шкіри, щоб максимально політизувати його, перетворивши в торжество демократії по-українськи», - припустив парламентарій, не виключивши, що сцена для конкурсу може бути встановлена на Майдані.
«Якщо в Україні нічого не зміниться, не думаю, що нам треба в усьому цьому брати участь», - резюмував Клінцевич, пише ТАСС.
Нагадаємо, представниця України Джамала отримала перше місце у фіналі «Євробачення-2016», і наступного року пісенний конкурс відбудеться в Україні. Друге місце в Стокгольмі посіла співачка Демі Ім з Австралії. Третє місце отримав російський співак Сергій Лазарев.
Як голосували глядачі Європи і журі за Джамалу, дивіться тут.