В Україні майже 900 дітей захворіли на Covid-19. Дані по регіонам

Десятеро дітей перебувають у відділенні інтенсивної терапії

Найбільше хворих у віковій групі 10-14 років

В Україні у 881 дитини підтвердилося коронавірусне захворювання Covid-19. Найбільше дітей із підтвердженим діагнозом у Чернівецькій області. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я України у Facebook.

«Найбільше дітей із підтвердженим Covid-19 у Чернівецькій області — 177, з них одужало 29. У Києві — 102, одужало 2. У Київській області — 86, одужало 5. У Рівненській області — 55, одужало 2. У Тернопільській області — 61, одужало 12», - йдеться в повідомленні.

Загалом в Україні 881 дитина із підтвердженим діагнозом Covid-19, найбільше у віковій групі 10-14 років (211 осіб із них 137 одужали).

Троє дітей із підтвердженим діагнозом Covid-19 мають діабет, одна —  захворювання печінки. У двох дітей імунодефіцити. У п’ятьох — серцево-судинні захворювання. У шістьох дітей хронічні захворювання легень. У сімох - хронічні неврологічні чи нейром'язові захворювання.

Десятеро дітей перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Одна дитина — на штучній вентиляції легень (ШВЛ). Ще одна дитина перебуває на екстракорпоральній мембранній оксигенації (метод насичення крові киснем під час важкої гострої дихальної недостатності).

Згідно із даними World Health Organization (WHO), діти і підлітки схильні до ризику інфікування Covid-19 так само, як і представники інших вікових категорій, і також можуть бути джерелом подальшого поширення інфекції.

Водночас, діти і молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак важкі випадки Covid-19 можуть бути серед представників усіх вікових груп.