В уряді оцінили вартість проведення Євробачення в Україні

Бюджет організації конкурсу може становити від 8 млн євро до 15 млн євро

Радник міністра інфраструктури Яніка Мерило вважає, що вартість організації Євробачення-2017 в Україні може становити від 8 млн євро до 15 млн євро. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.
Мерило зазначила, що Євробачення - це не просто крутий захід, а реальна реклама країни, підвищення туризму, нові інвестиції і робочі місця.
За її словами, бюджет на організацію конкурсу «не такий вже високий». «З найменшими інвестиціями останнім часом обійшлася Естонія, якій 2002 року конкурс обійшовся в 8 мільйонів євро. У 2013 році в Швеції і в 2014 в Данії конкурси обійшлися приблизно в 15 мільйонів євро, але вони були досить пафосні», - сказала Мерило.
Вона додала, що оплата країн за участь, підтримка засновників і прибуток від продажу квитків може покрити приблизно 75% витрат.
Мерило вірить, що гроші на проведення Євробачення в Україні знайдуться.
Також вона впевнена, що Україна проведе Євробачення дуже вдало, але сподівається, що цього разу не в Києві, а одному з регіональних центрів. «Це створить можливість прорекламувати і інші красиві міста, просуне туризм і регіональний розвиток, створить нові робочі місця», - сказала Мерило.

Нагадаємо, представниця України Джамала отримала перше місце у фіналі «Євробачення-2016», і наступного року пісенний конкурс відбудеться в Україні. Друге місце в Стокгольмі посіла співачка Демі Ім з Австралії. Третє місце отримав російський співак Сергій Лазарев.

Як голосували глядачі Європи і журі за Джамалу, дивіться тут.