В уряді обіцяють, що вартість газу взимку не підвищиться

На сьогодні немає жодних підстав для підвищення цін на житлово-комунальні послуги

Ціна на газ в опалювальному сезоні 2017-2018 років не підвищиться.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в ефірі «5 каналу», повідомляє прес-служба уряду.

«На сьогодні є чітке рішення про те, що ціна на газ в цьому опалювальному сезоні підвищуватися не буде. І в державному бюджеті України на 2018 рік закладена ціна на газ на рівні 2017 року», – запевняє він.

Віце-прем’єр також зазначив, що на сьогодні немає жодних підстав для підвищення цін на житлово-комунальні послуги.

«Найбільш важким етапом восени завжди було зростання ціни на газ, але ціна на газ не підвищуватиметься, а отже немає жодних підстав для підвищення вартості житлово-комунальних послуг, і немає жодних підстав говорити про розкручування інфляції в осінньо-зимовий період», – сказав Розенко.

Як повідомлялося, в січні 2017 року ціна на газ для промспоживачів за передоплатою і без наявності боргів була встановлена НАК на рівні 7,551 тисяч гривень, у лютому – 9,214 тисяч гривень, у березні – 8,553 тисяч гривень, у квітні – 7,675 тисяч гривень, у травні – 7,456 тисяч гривень, в червні – 7,430 тисяч гривень, у липні – 7,208 тисяч гривень, у серпні – 7,420 тисяч гривень, у вересні – 7,921 тисяч гривень.

З 1 жовтня 2015 року в країні скасовано державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ для потреб населення.

З цього часу «Нафтогаз України» постачає газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим суб'єктам господарювання на ринкових умовах.

«Нафтогаз України» об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.