В зоні АТО загинув український військовий – підірвався на розтяжці (оновлено)

Врятувати життя військовослужбовця не вдалося

Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої в зоні АТО загинув український військовий, повідомляє прес-центр Штабу АТО.

Відповідно до повідомлення, воїн дістав мінно-вибухову травму та множинні осколкові поранення ніг та голови.

Для надання медичної допомоги військовослужбовця було терміново доправлено до медичного закладу, де за життя важкопораненого боролися військові лікарі.

«Вжиті невідкладні реанімаційні заходи, на жаль, не дали результату. Врятувати життя військовослужбовця не вдалося», – йдеться у повідомленні.

«З початку доби зафіксовано 30 обстрілу позицій Збройних Сил України. Один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще п'ятеро українських захисників отримали поранення», - повідомляє штаб АТО.

Бойовики на донецькому напрямку обстріляли з 120-мм і 82-мм мінометів позиції ВСУ під Верхнеторецким і Кам'янкою.

На приморському (маріупольському) напрямку з 120-мм і 82-мм мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї бойовики накривали позиції під Павлополем, а з 82-мм мінометів, БМП, підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів - під Водяним.

На луганському напрямку з 122-мм артилерійських систем бойовики обстрілювали опорні пункти у Новозвановки, з 82-мм мінометів – у Троїцького, 120-мм міномети і автоматичні гранатомети противник застосував поблизу Кримського, а з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по позиціях у Жовтого.

Як повідомлялось, у Міноборони заявили, що вибухи на дорозі до меморіального комплексу «Саур-Могила», про які 8 травня заявили бойовики терористичної «ДНР», є провокацією напередодні Дня перемоги.