Велика Британія готова розгорнути системи для боротьби з дронами по всій країні

20 грудня десятки тисяч пасажирів постраждали від хаосу, спричиненого появою безпілотників над аеропортом Гатвік
Фото: ИноСМИ

Міністр безпеки Бен Воллес заявив, що найближчим часом системи для боротьби з дронами можуть запрацювати по всій країні

В уряді Об'єднаного королівства кажуть, що Британія готова розгорнути системи для боротьби з безпілотниками по всій країні, передає «Українська службв ВВС».

Це рішення може бути схвалене як реакція на інцидент, що стався у лондонському аеропорту Гатвік минулого тижня. Тоді над злітно-посадковою смугою летовища помітили дрони - це стало причиною скасування сотень рейсів і призвело до хаосу.

Ситуація зачепила близько 140 тисяч пасажирів.

З минулої середи аеропорт витратив вже п'ять мільйонів фунтів на те, аби придбати обладання для боротьби з безпілотниками.

Міністр безпеки Великої Британії Бен Воллес заявив, що найближчим часом системи для боротьби з дронами можуть запрацювати по всій країні.

За його словами, люди, які «необдуманно або зі злочинними намірами» використовують безпілотники, заслуговують найсуворішого покарання.

«Можу сказати, що тепер ми маємо змогу розгорнути системи виявлення для боротьби з цією загрозою по всій країні», - розповів пан Воллес.

У Великій Британії ще в травні цього року було оголошено, що з листопада 2019 року власники усіх безпілотників вагою понад 250 грамів повинні будуть зареєструвати їх в Управлінні цивільної авіації і здати тест з безпеки.

Міністр безпеки країни Бен Воллес також висловив впевненість у тому, що поліція незабаром затримає винних у ситуації в аеропорту Гатвік, яка створила проблеми для тисяч пасажирів.

Раніше повідомлялося про те, що правоохоронці вже затримали двох підозрюваних у цій справі, проте згодом їх відпустили.

Тим часом керівництво аеропорту Гатвік запропонувало винагороду у розмірі 50 тисяч фунтів за допомогу у пошуках винних в інциденті з безпілотниками.