Вершбоу попередив про нахабну поведінку Путіна

Політик наголосив, що Путін досі не визнає своєї відповідальності за критичне погіршення відносин між РФ та Заходом

Зустріч між президентами США та РФ Дональдом Трампом і Володимиром Путіним може бути сприйнята останнім як знак припинення міжнародної ізоляції. Про це в ефірі телеканалу СВС заявив колишній заступник Генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу.

«Небезпека полягає у тому, що Путін може отримати бажане - міжнародне визнання його повернення до головного столу та припинення ізоляції, не змінивши ні на йоту поведінку», - сказав Вершбоу.

Він наголосив, що Путін досі не визнає своєї відповідальності за критичне погіршення відносин між РФ та Заходом.

«На жаль, Путін знову дав це чітко зрозуміти Джону Болтону (раднику з питань національної безпеки США - Ред.), який готував цю зустріч, коли заявив, що усі проблеми у відносинах відображають внутрішню політику США. Насправді, він бреше щодо цього», - зауважив дипломат.

На переконання Вершбоу, Трампу не слід під час зустрічі із Путіним йти на односторонні кроки, як це трапилося під час саміту із Кім Чен Ином, коли США погодилися зупинити спільні із Південною Кореєю військові навчання, не отримавши нічого взамін. «Боже борони його від цього на саміті НАТО, коли ми дійсно потребуємо навчань, аби наші сили могли встояти та захистити від агресивної Росії»,  - підкреслив Вершбоу.

Нагадаємо, у Кремлі повідомили, що зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна відбудеться в Гельсінкі 16 липня.

Водночас саміт лідерів держав-членів НАТО пройде у Брюсселі за кілька днів до цього - 11-12 липня.