Ветерани АТО закликають припинити діяльність російських лотерейних компаній в Україні

Лотерейний бізнес

Необхідно виробити нові ліцензійні умови ведення лотерейного бізнесу, заявляють експерти

З метою наповнення державного бюджету України та недопущення фінансування армії країни-агресора в умовах воєнного протистояння необхідно виробити нові ліцензійні умови ведення лотерейного бізнесу. Про це йдеться в матеріалі Еспресо.

Керівництво Міністерства фінансів України та Кабінету міністрів України навмисно зберігає ринок у тіні, створюючи квітучі умови для бізнесу країни-агресора, прибуток від якого йде безпосередньо на фінансування армії, розповідає ветеран АТО Олег Кудіс.  

«Не тільки по Києву судячи, де я лікуюсь останніх два роки. Я їжджу по Україні, по лікарнях, і в кожному місті бачу приблизно те саме: можна, приміром, на зупинці не знайти магазина, натомість будуть самі гральні апарати. Мені здається, їх побільшало, може, я раніше не помічав, але зараз, як на мене, їх дуже багато стало... Взагалі, ліцензування вони повинні були давно пройти, оці всі компанії, не тільки російські. При тому що, якщо не помиляюсь, у нас проти російських компаній санкції, і воно одне одному суперечить... Мені здається, це ще за Януковича почалось і теперішніми можновладцями прикривається. Міністерство фінансів в особі міністра Данилюка тримає мільярди в тіні, і ті гроші ідуть країні-агресору. Ми з Росією воюємо, а виходить, що одні воюють, а інші несуть гроші на патрони», – каже Кудіс. 

Політолог Олег Саакян зазначив: «По-перше, є лотерейний бізнес, який є легальним, і на якому ми можемо в дійсності бачити, що присутній російський капітал, і це може обурювати і повинно обурювати. З іншого боку, є площина незаконного грального бізнесу, який на сьогодні «кришується» і в зоні якого не діють ті інструменти, які повинні бути для його закриття і ліквідації самої можливості. Всі ці автомати продукують велику кількість «кешу», «чорного кешу», який може використовуватися в будь-якому напрямі, в тому числі й політичними елітами».