Вибух на базі відпочинку на Донеччині стався через помсту

Чоловік кинув в бік опонента саморобну гранату - заряд від гранатомета із доданим запалом

Правоохоронці встановили особу зловмисника, який причетний до вибуху на території бази відпочинку у селищі Щурове на Донеччині.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Зловмисником виявився мешканець Лиману 1962 року народження, який працював охоронцем в одному з сусідніх пансіонатів. Причиною послужив конфлікт між ним та відпочиваючим. Після цього чоловік пішов додому по боєприпас і повернувся з метою помститися.

Поліцейські з’ясували, що підозрюваний кинув в бік опонента саморобну гранату - заряд від гранатомета із доданим запалом.

Внаслідок вибуху травмовано чоловіка та жінку - жителів Краматорська. Постраждала знаходиться у вкрай важкому стані в лікарні.

«Слід зазначити, що в епіцентрі вибуху опинилися шестеро осіб. Але, на щастя, більшість з них не постраждали», - зазначили в поліції.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

Підслідного затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час проведених обшукових заходів у нього вилучено аналогічний вибуховий предмет та запали. Їх походження встановлюється. Факт вилучення кваліфіковано за ст.263 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Львові у житловому будинку стався вибух, внаслідок якого загинув чоловік. Ще одна людина дістала травми.