Віце-прем'єру Туреччини заборонили в'їзд до Нідерландів

Турецький віце-прем'єр Тугрул Тюркеш

За словами представників голландського уряду, рішення про небажаність візитів турецьких урядовців є «логічним наслідком подій у березні»

Уряд Нідерландів оголосив персоною нон-грата турецького віце-прем'єра Тугрула Тюркеша, який мав намір відвідати церемонію, приурочену річниці невдалого перевороту в Туреччині.

Політик планував наступного тижня виступити в конгрес-центрі Орфеус у місті Апелдорн (90 км від Амстердама), передає NOS.

В уряді Нідерландів вирішили, що «враховуючи нинішні обставини у двосторонніх відносинах між нашими країнами», не бажано, щоб Тюркеш або інший член турецького уряду відвідував територію їхньої держави.

За словами представників нідерландського уряду, рішення про небажаність візитів турецьких урядовців є «логічним наслідком подій у березні».

В березні уряд Нідердандів відмовив членам уряду Туреччину відвідувати країну, аби агітувати перед проведенням референдуму в Туреччині.

Ситуація призвела до заворушень у Роттердамі та звинувачень з боку президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана на адресу Нідерландів у «нацизмі», «фашизмі» й нібито причетності голландських миротворців до масових вбивств мусульман у Сребрениці в 1995 році.

Тоді ж влада Туреччини заявляла, що зупиняє всі політичні контакти з Нідерландами на високому рівні.