«Відсвяткували» повернення товариша з Польщі. У Малині восьмеро осіб злягли з коронавірусом

Начальник управління охорони здоров’я області підтвердив, що зараз «палають» Малин і Бердичів
Фото з відкритих джерел

На Житомирщині зафіксовано 13 нових випадків коронавірусу

На Житомирщині загалом зафіксували вже 27 інфікованих коронавірусом: за добу загальна кількість зросла майже вдвічі. Виявляють інфекцію вже переважно не у тих, хто був за кордоном, а у контактних осіб. Про це повідомив на брифінгу голова ОДА Віталій Бунечко.

«Вчора на Житомирщині зафіксовано 13 нових фактів коронавірусу. Це практично вдвічі збільшили кількість хворих, від вчорашнього дня - у нас 27 хворих. Крім того, сьогодні перевіряються 22 підозри на коронавірус. Ми маємо ситуацію, що це не люди, які привезли цю біду з-за кордону, а це контактні особи, які контактували з тими, хто приїхав з-за кордону. У Малині зібралась компанія, щоб відсвяткувати приїзд свого товариша з-за кордону і зараз ми маємо спалах... ми маємо вісім випадків у Малині», - повідомив Бунечко.

Повідомляється, що чоловік, з яким контактували товариші, повернувся з Польщі. Наразі перевіряють та встановлюють повне коло осіб.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик підтвердив, що зараз дійсно «палають» Малин і Бердичів.

«Це все контактні (особи - ред.), і по районах у нас вже поодинокі випадки контактних, які не виїжджали закордон, а контактували з іншими. Наразі двоє важких у стаціонарі: це Бердичів та Малин. Вони на кисні, є підвищена температура, двобічна пневмонія і вони потребують стаціонарного лікування», - розповів Суслик.

Нагадаємо, що найбільша кількість підтверджених випадків Covid-19 у Малинському (восьмеро) та Бердичівському (семеро) районах Житомирщини.