Влада Словаччини прискорить вихід з карантину

План виходу словацької економіки з кризи складається з чотирьох етапів

Уряд Словаччини об'єднає другий і третій етапи плану з відновлення економіки

У зв'язку з поліпшенням ситуації із захворюваністю коронавірусом уряд Словаччини вирішив прискорити відновлення економіки.

Про це повідомляє Reuters.

План виходу словацької економіки з кризи складається з чотирьох етапів. Перший етап стартував 22 квітня. Сьогодні прем'єр-міністр країни Ігор Матович заявив, що через зменшення випадків заражень, уряд вирішив форсувати відновлення економіки, об'єднавши другий і третій етапи плану.

«Ми досягли успіху, перевершивши очікування (стримуючи вірус)... але ми все одно повинні залишатися дуже обережними», - зазначив Матович.

З 6 травня у Словаччині буде дозволена робота готелів, служб таксі і релігійних служб. Уряд також дозволить проведення весіль «з деякими обмеженнями».

Також будуть відкриті магазини за межами торгових центрів і літні майданчики ресторанів, туристичні пам'ятки, музеї та галереї.

Четвертий - останній етап виходу з карантину, який дозволить суспільні і спортивні заходи, роботу торгових центрів, театрів і кінотеатрів, буде запущений тільки після 20 травня.

З початку пандемії в Словаччині, з населенням 5,5 мільйони осіб, коронавірусом заразилися 1413 людей, з яких майже половина одужали.