ВТБ продасть свою українську «дочку»

Також група ВТБ закриє українську «дочку» Банку Москви

Група ВТБ у найближчі місяці закриє українську «дочку» Банку Москви та продасть дочірній банк ВТБ-Україна. Про це повідомив журналістам глава ВТБ Андрій Костін.
«У нас є в Україні ще актив – Банк Москви, який потрапив під особливі санкції. І ми для того, щоб цей банк зберегти, хотіли його докапіталізувати, але керівництво України, по-моєму, навіть Рада безпеки там збиралася, вони категорично проти зміни цих санкцій. Ми будемо цей банк точно закривати в найближчі місяці», – сказав він.
«Це, на мій погляд, погано означиться на банківському секторі України», – додав Костін.
Він заявив, що ВТБ доведеться продати свою українську «дочку» з втратами, пише ПРАЙМ.
«У принципі, перспектив розвитку бізнесу в Україні не бачу. Наше завдання – мінімізувати втрати. Ми великих зусиль докладаємо для того, щоб максимально сьогодні стягнути всі кошти, які ми видали, і мінімізувати можливі збитки. Сьогодні продаж без додаткових збитків неможливий. Тому ми займаємо таку позицію, що ми продовжуємо стягувати кошти, продовжуємо скорочувати наші витрати там. Я думаю, що найближчим часом продати там навряд чи вдасться, як, власне, й іншим російським банкам», – сказав Костін.
Він зазначив, що дочірній банк ВТБ-Україна достатньо докапіталізований, якщо не нарощувати бізнес, то в такому стані він може триматися, на відміну від української «дочки» Банку Москви. Костін зазначив, що банк виконує всі зобов'язання перед клієнтами.