В'язень Кремля Руслан Зейтуллаєв почав третє голодування

Адвокат: «Через 8-10 днів стан Зейтуллаєва буде таким, що він насилу буде пересуватися»

Політв'язень Руслан Зейтуллаєв, якого Верховний суд Росії засудив до 15 років ув'язнення, голодує чотири дні. Зараз стан його здоров'я нормальний. Про це в ефірі «Громадського радіо» заявив адвокат Еміль Курбедінов.

«Коли ми бачили його 27 числа, і перед цим його бачив мій колега Едем Семедляєв, він відійшов від двох голодувань, він відчував себе більш-менш нормально і, на момент коли він оголосив голодування, він також відчував себе задовільно: набрав у вазі те, що втратив при перших двох голодуваннях. Сьогодні, якщо я не помиляюся, четвертий день голодування. Ми припускаємо, що він ослаб. Якщо згадати перші два голодування, він дуже ослаб через 8-10 днів. Думаю, що через 8-10 днів стан його буде таким, що він насилу буде пересуватися», - сказав Курбедінов.

Говорячи про надання медичної допомоги Зейтуллаєву, адвокат зазначив, що тільки під час його другого голодування до нього допустили консула і почали стежити за станом здоров'я.

«Це зводиться до чого? Просто вимірювати тиск. Якщо тиск впав, попросять його щось випити. Він, звичайно, відмовляється від прийому ліків», - додав Курбедінов.

Нагадаємо, 27 липня Верховний суд Росії суд розглянув апеляцію громадянина України Руслана Зейтуллаєва і залишив його за ґратами, збільшивши термін ув'язнення із 12 років до 15.

Наприкінці квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 12 років колонії суворого режиму кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в організації в окупованому Криму осередку «Хізб ут-Тахрір».

Раніше Зейтуллаєв 23 дні голодував на знак протесту проти кримінальної справи.

У  травні Зейтуллаєв знову оголосив голодування у СІЗО російського Ростова-на-Дону.

26 травня він припинив своє друге голодування через бажання тримати піст у священний для мусульман місяць Рамадан.