Японія проти виведення військ США із Корейського півострова

Американські солдати 

Сіндзо Абе розуміє ризики внесення змін до Конституції Японії

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив про те, що Токіо виступає проти будь-яких планів виведення американських військ із Корейського півострова в разі досягнення прогресу щодо ядерного і ракетного роззброєння КНДР. Про це повідомляє видання The Japan Times.

За словами очільника японського уряду така ідея не розглядається як самим Дональдом Трампом так і урядом США загалом наскільки він може зрозуміти. Виведення військ США із Республіки Корея, контингент яких нараховує трохи менше 30 тисяч осіб, посилить тиск на американські сили в Японії, які нараховують 47 тисяч осіб. 

Також Сіндзо Абе заявив про те, що розуміє ризики внесення змін до Конституції, які стосуються обмежень на використання Сил самооборони. За його словами він чітко розуміє ризики, зважаючи на попередній досвід Девіда Кемерона в Великій Британії і Маттео Ренці в Італії, які змушені були піти в відставку в 2016 році після провалів ініційованих ними змін.

Окрім того Сіндзо Абе заявив про те, що обновлене Транс-Тихоокеанське партнерство готове було б розглянути заявку Великої Британії щодо приєднання після виходу даної країни із ЄС.