Ющенко порадив нинішній владі тримати другий фронт – фінансовий

Фото zn.ua

В Україні війна, бюджет має колосальний дефіцит, нам потрібно покривати витрати. Тому «включаємо станок», каже екс-президент

Стабільні гроші і стабільні ціни – це м`язи війни, це, по суті, другий фронт. Якщо ти його не втримаєш, тоді перший точно програєш. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав колишній президент і глава Нацбанку України Віктор Ющенко.

«Тому ні в часи Сталіна, ні в часи Миколи Другого, ні в часи Рузвельта – ніхто не бавився девальвацією. Ніхто. Якщо йде війна, Сталін береться за грошову реформу лише в 1946 році – не в 42-му, не в 43-му, тому що треба було зберегти найкращі мотивації для виробника, для економіки.  Фінансова стабільність – це вимога, яка не піддається політичній ревізії», - зазначив він.

За словами Ющенка, в Україні ж сталося все навпаки – «жертвою стала гривня». «В Україні війна, бюджет має колосальний дефіцит, нам потрібно покривати витрати. Тому «включаємо станок», «друкуємо стільки грошей, скільки потрібно владі… Куди обвалиться гривня, нікого не цікавить, головне, «виконати завдання перед фронтом».

Як раніше повідомлялося, Ющенко задоволений тим, як він провів грошову реформу 20 років тому. Реформа 2 вересня 1996 року була зроблена задля наведення ладу в державних фінансах. За словами екс-глави держави, на підготовку до проведення реформи пішло 3 роки.