З окупованого Криму до материкової України намагалися ввезти авто з дипномерами консульства Ізраїлю

Почесне консульство Ізраїлю в м. Симферополь закрите ще в грудні 2014-го

Українські прикордонники викрили ще одну схему незаконного ввозу із тимчасово окупованої території Криму дороговартісних автомобілів. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян на своїй сторінці в Facebook.
«Сьогодні близько 11:30 до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар», що на адмінмежі із тимчасово окупованим Кримом, на в’їзд на материкову Україну прибув автомобіль Mersedes з дипломатичними номерами, зареєстрований на почесне консульство Ізраїлю в м. Симферополь. За кермом перебував громадянин України, який постійно проживає на окупованій території. При собі водій мав доручення на право керування автомобілем, видане, нібито, одним із керівників консульства, але без дати видачі. В той же час, в ході перевірочних заходів прикордонники встановили, що Почесне консульство Ізраїлю в м. Сімферополь закрите ще в грудні 2014 року, а громадянин, який, можливо, видав доручення, насправді вже не вповноважений на виконання дипломатичних функцій», - розповів він.
За даним фактом прикордонники проінформували Міністерство закордонних справ та зацікавлені правоохоронні органи.
Наразі автомобіль та 2 громадян України, які перебували в салоні, затримані для вияснення усіх обставин.
«Таким чином, прикордонники викрили ще одну схему незаконного ввозу із окупованої території дороговартісних автомобілів...», - зазначив Слободян.