З вересня в районі Маріуполя запрацює сучасна американська система спостереження за морським кордоном

Глава Державної прикордонної служби розповів про нове обладнання на українських кордонах

Глава Держприкордонслужби України Віктор Назаренко в інтерв’ю «Главкому» розповів, що наразі ведуться активні роботи з облаштування державних кордонів. Зокрема, в районі Маріуполя з вересня вже запрацює сучасна американська система спостереження.
«Вже завезено обладнання, і ведуться підготовчі роботи. Згодом цю систему із задоволенням презентуємо журналістам. Вона має широкі можливості щодо виявлення різноманітних цілей на морській ділянці. Ті засоби, які є на цій ділянці сьогодні – морально застарілі. Так от, спочатку ми встановимо цю систему на Азовському морі», - розповів головний прикордонник країни.

Другий проект стосується створення системи суцільного спостереження на морській ділянці Чорного моря.
«На цьому напрямку ми співпрацюємо з нашими партнерами з Міноборони США. Тобто зараз спільно з Військово-морськими силами ми створюємо єдину систему моніторингу надводної обстановки», - зазначив Назаренко.

«Що стосується придністровської ділянки, то проект її облаштування також затверджений. Але, на жаль, знову ж таки поки що фінансування не дозволяє його рухати з тією швидкістю, з якою хотілося би. В той же час на придністровській ділянці є 110 км сучасної системи моніторингу надводної обстановки, яка встановлена на Кучурганському лимані», - додав глава ДПС України.