За добу на Донбасі поранено трьох українських захисників

Противник у суботу стріляв із заборонених Мінськими домовленостями мінометів великого калібру

Окупанти вчора п’ять разів порушили режим «тиші»

У суботу, 19 квітня, збройні формування Російської Федерації на Донбасі здійснили п’ять обстрілів позицій Об’єднаних сил із застосуванням заборонених мінометів 120-го і 82-го калібрів, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це йдеться у ранковому зведенні пресцентру штабу операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що українські воїни впевнено відкривали вогонь у відповідь, наполегливо і ефективно змушуючи противника до дотримання режиму «Тиша».

Свою активність противник учора проявляв переважно в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», де зафіксовано чотири обстріли.

Так, з мінометів калібру 120 мм та 82 мм окупаційні війська випустили 11 мін по наших підрозділах поблизу Луганського, а захисників Травневого обстріляли з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Проти українських військовослужбовців неподалік Кримського ворог по опівдні застосував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а увечері – озброєння бойових машин піхоти.

На Приазов’ї окупанти відкривали вогонь проти оборонців Лебединського з автоматичних станкових гранатометів та кулеметів великого калібру.

Внаслідок ворожих обстрілів вчора троє українських бійців зазнали поранень.

«Агресивна та злочинна поведінка російських окупантів викликала негайну реакцію з боку Об’єднаних сил – вогнем зі штатного озброєння наші підрозділи рішуче подавили ворожу активність. У разі повторення подібних провокацій українські захисники завжди готові надати загарбникам адекватну й невідворотну відповідь», - запевнили у штабі.

За даними розвідки Об’єднаних сил, 18 квітня наші підрозділи поранили щонайменше одного російського найманця.

Від початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли.

«Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою», - резюмується у звіті.