За розстріли на Майдані досі ніхто не відповів - правозахисники

ipress.ua

Правоохоронна система поводиться пасивно, кримінальні провадження відкриваються переважно завдяки активістах

Жодного обвинувального вироку по розстрілам на Майдані не винесено. Про це сказано в спільній заяві антикорупційних організацій щодо візиту голови правління Transparency International в Україні.

«У лютому 2014 року в результаті Революції гідності екс-президент і його найближче оточення втекли за кордон, де успішно і ховаються досі... Українське суспільство чекає покарання винуватців... Зараз вже друга половина 2016 року, а українська правоохоронна система не показала результатів: жодного обвинувального вироку щодо організаторів і чиновників, жоден долар не повернуто державі», - сказано в повідомленні.

У документі також говориться, що правоохоронна система поводиться пасивно, кримінальні провадження відкриваються переважно завдяки активній позиції громадянського суспільства та журналістів.

Нагадаємо, адвокат екс-президента України Віктора Януковича, який зараз переховується в Росії, Віталій Сердюк закликає Генерального прокурора України Юрія Луценка забезпечити прибуття слідчого до свого клієнта, а також наполягає на невтручанні політичних діячів у «справу Майдану».

Як раніше повідомлялось, генеральний прокурор Юрій Луценко має намір особисто представляти обвинувачення проти Януковича в суді. Про це повідомив народний депутат від БПП Павло Різаненко.