Закарпаття витратить 1,5 млн грн на ліквідацію наслідків стихії

Завдані збитки ще підраховуються

Сьогодні зранку на Закарпатті відбулось термінове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій розглядалося питання ліквідації наслідків стихійного лиха в Хустському та Виноградівському районах.
Станом на 9 годину ранку зібрана інформація про 1200 пошкоджених будинків у 7 селах Хустського району та 6000 пошкоджених будинків у 14 селах Виноградівського району (в тому числі пошкоджені об’єкти соціальної сфери – школи, дитсадки, фельдшерсько-акушерські пункти тощо).
Крім того, госпіталізовані 7 мешканців Виноградівщини, які під час падіння граду отримали різні травми, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.
Від негоди постраждали також окремі населені пункти Іршавського та Свалявського районів.
Завдані збитки підраховуються, створені комісії здійснюють подвірні обходи і складають акти.
Комісія класифікувала стихійне лихо, як надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня. Цей статус дає підстави просити допомогу на ліквідацію наслідків негоди в уряду України.
На сьогодні в резервному фонді обласного бюджету є 1,5 мільйона гривень. Так, було підписано розпорядження про виділення 500 тисяч Хустському і 1 мільйона Виноградівському районам.
На ліквідацію наслідків стихії будуть залучені кошти і районних та сільських бюджетів.
ДСНС готує звернення в Кабінет міністрів України щодо виділення коштів усім постраждалим регіонам, у тому числі й Закарпаттю.
Джерело: Mukachevo.net