Заступник голови Нацполіції хоче взяти на поруки підозрюваних у справі Майдану

Олександр Фацевич

За словами заступника голови Нацполіції, його підлеглим вручили підозру саме зараз через те, що прокуратурі потрібно виконати показники

Заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич звернувся до Печерського районного суду Києва з клопотанням про взяття на поруки підозрюваних у справі Майдану – чинних працівників Нацполіції. Про це він повідомив у коментарі УНН.

«Так, я написав відповідне клопотання про взяття їх на поруки», - сказав Фацевич.

За словами заступника голови Нацполіції, його підлеглим вручили підозру саме зараз через те, що прокуратурі потрібно виконати показники, адже за три роки ще ніхто із винуватців не притягнутий до відповідальності за події під час Революції гідності.

Як повідомляв «Главком», Печерський районний суд Києва сьогодні розгляне клопотання Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу трьом колишнім високопосадовцям МВС України, двоє з яких зараз займають керівні посади в Національній поліції України.

Слідство їх підозрює у системній реалізації організованого колишнім Президентом України та високопосадовцями країни перешкоджанні проведенню акцій протесту. Зокрема це виражалося у розробці проектів постанов КМУ, якими надано дозвіл на незаконне використання спецзасобів (гранат) виробництва РФ та подальшої їх протиправної видачі працівникам правоохоронних органів для використання стосовно учасників акцій протесту в Києві в лютому 2014 року.

Крім того, вони підозрюються у координації дій (сприянні) працівникам правоохоронних органів під час силових акцій стосовно мітингувальників 18-19 лютого 2014 року в Києві, із застосуванням насильства та зброі.

Одному з підозрюваних також повідомлено про підозру за фактом незаконного надання неправомірної вигоди (додаткове нелегальне фінансування) працівникам правоохоронних органів з метою схиляння їх до вчинення злочинів відносно учасників протестів в м.Києві в 2013-2014 роках.