ЗМІ: антикорупційні органи готують підозри Лещенку, Рабіновичу і Омеляну

З приводу Лещенка триває розслідування про купівлю квартири в центрі Києва, пише ЗМІ

Антикорупційні органи готують підозри народним депутатам Вадиму Рабіновичу і Сергію Лещенку, а також міністру інфраструктури Володимиру Омеляну. Про це повідомляє видання The Insider з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

«Підозра по Омеляну на фінальному етапі. Також готують підозру по Лещенку і збирають матеріали на підозру Рабиновичу», - стверджує джерело.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро вже рік вивчає матеріали про проживання Омеляна в будинку, оформленому на родичку його дружини.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура в лютому відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення депутата Ради Рабіновича через внесення недостовірних даних у його електронну декларацію.

 Згідно з висновком САП, Рабінович не вказав у декларації за 2015-2016 роки право користування будинком і земельною ділянкою в Козині Київської області, у якому проживав у 2015-2016 роках, не вказав витрати і договори, пов'язані з орендою будинку і землі, а також страхові внески.

Минулого місяця Національне агентство з питань запобігання корупції завершило перевірку декларації Рабіновича і передало виявлене в САП.

З приводу Лещенка триває розслідування про купівлю квартири в центрі Києва. Таку інформацію частково підтвердив глава НАБУ Артем Ситник.

«Прізвища називати не буду, анонсувати пред'явлення не буду, але вони будуть», - повідомив Ситник під час сьогоднішньої прес-конференції.

 За його словами, НАБУ займається розслідуваннями щодо тих депутатів, які задіяні в корупційних схемах.

 «По ним ми зараз активно працюємо. Кількість і прізвища назвати зараз не можу», - додав Ситник.