ЗМІ: Новий так званий міністр МНС «ЛНР» має нагороду від Ющенка

У 2010 році, будучи майором служби держзахисту, Кацавалов отримав від Віктора Ющенка медаль «За врятоване життя» після ліквідації вибуху в луганській лікарні

Попереднього так званого міністра МНС «ЛНР» Сергія Іванушкіна заарештували, а новий «призначений» Євген Кацавалов у 2010 році отримав від Віктора Ющенка медаль «За врятоване життя». Про це повідомляє «Громадське радіо» з посиланням на російські ЗМІ.

Зазначається, що російські ЗМІ повідомляють про арешт так званого міністра з надзвичайних ситуацій «ЛНР» Сергія Іванушкіна.

У той же час на сайті, що позиціонує себе як офіційна сторінка «міністерства держбезпеки» так званої ЛНР, вже зазначений новий «міністр з надзвичайних ситуацій» - Євген Кацавалов.

У 2010 році, будучи майором служби держзахисту, Кацавалов отримав від Віктора Ющенка медаль «За врятоване життя» після ліквідації вибуху в Луганській лікарні № 7.

Також Кацавалов офіційно перебуває в розшуку МВС України.

У 2015 році вже в окупованому Луганську він отримав від «Російського союзу рятувальників» ще дві медалі - «За відзнаку в ліквідації НС» і «За мужність у порятунку». Відповідно до інформації, яку подають російські ЗМІ, Сергія Іванушкіна арештували ще 11 квітня. «Поки дана інформація ніде не афішується. Думаю, офіційною підозрою, яку йому висунуто, буде розтрата. Втім, хто з тих, хто при владі без гріха?» — сказав співрозмовник агентства. За його словами, насправді «чиновник« затриманий «зовсім з іншої причини — кадрова чистка». Як вважає джерело, «цього варто було очікувати», оскільки Іванушкін — соратник екс-ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького, а також «останній з важливих міністрів», яким вдалося зберегти посаду після відставки Плотницького», — ідеться у повідомленні.