ЗМІ: США не будуть виходити з Паризької кліматичної угоди

Представники влади США підняли питання перегляду умов участі США в цій угоді

Сполучені Штати Америки не стануть виходити з Паризької угоди по клімату, а будуть домагатися зміни умов своєї участі в ній. Про це з посиланням на кілька джерел, знайомих із підсумками наради в Монреалі, присвяченій Паризькій угоді з клімату, пише The Wall Street Journal.

За словами співрозмовників видання, представники влади США під керівництвом старшого радника Білого дому Еверетта Ейссенстата підняли питання перегляду умов участі США в цій угоді, сигналізуючи таким чином про те, що Вашингтон готовий залишитися в ній.

«США заявили, що не будуть переукладати Паризьку хартію, але спробують переглянути умови, на яких вони можуть брати участь у цій угоді», - зазначив єврокомісар з енергетики та питань клімату Мігель Аріас Каньєте.

У свою чергу Білий дім заявив, що позиція США по Паризькій угоді не змінилася. Водночас там підкреслили, що однозначного рішення щодо виходу з цієї угоди президентом досі ухвалено не було.

Як повідомляв «Главком»Дональд Трамп підтвердив вихід США з Паризької кліматичної угоди. Своє рішення він пояснив тим, що виконання цієї угоди, «укладеної попередньою адміністрацією» призведе до скорочення американського виробництва.

Водночас, він підкреслив, що американська сторона паралельно розпочне переговори про поновлення членства в Паризькій чи абсолютно новій угоді на умовах, «які є справедливими для Сполучених Штатів».