Звільнений під заставу антимайданівець намагався втекти до РФ

Затримання на кордоні звільненого під заставу антимайданівця

Прикордонники затримали звільненого учора під заставу прихильнка «русского мира» за кілька десятків метрів від кордону

Співробітники Державної прикордонної служби України затримали прихильника «русского мира», який намагався дістатися в Росію. Як з’ясувалося, незадовго до цього суд звільнив його під заставу. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

«Прикордонний наряд Харківського загону виявив особу, яка рухалася у бік кордону, вчора ввечері близько 21-ї години. Прикордонники негайно вирушили на затримання. Невідомого зупинили за кілька десятків метрів від держрубежу на напрямку російського населеного пункту Журавлівка. При собі чоловік мав довідку про звільнення. Виявилося, що впродовж більше 2 років він відбував покарання в установах Державної кримінально-виконавчої служби за організацію масових заворушень, звідки лише вчора був звільнений по ухвалі Київського районного суду м. Харкова. При цьому звільнили його при сплаті застави у розмірі понад 200 тисяч гривень. Недовго думаючи, колишній антимайданівець відразу вирішив тікати до Росії», - йдеться у повідомленні.

Про даний факт повідомлено співробітників Нацполіції та інших правоохоронних органів. Після проведення процесуальних заходів затриманого буде передано до Дергачівського райсуду Харківської області.

Нагадаємо, один з організаторів захоплення Харківської ОДА у квітні 2014 року, активіст сепаратистської організації «Юго-Восток» та прихильник федералізації України Єгор Логвінов вийшов з СІЗО під заставу в 206,7 тис. грн. 12 жовтня Київський райсуд Харкова змінив запобіжний захід для антимайданівця Логвінова, який провів 2,5 роки під вартою в СІЗО, на внесення застави.