Опозиція глушила Януковича, Росія – український сир, а Євгенія Тимошенко – зібралась на «війну»

Окриками «Юлі-Волю!» та «Ганьба» українська опозиція заглушала промову президента Віктора Януковича у парламенті.

Окриками «Юлі-Волю!» та «Ганьба» українська опозиція заглушала промову президента Віктора Януковича у парламенті. Янукович виступив в Раді, відкриваючи чергову сесію Верховної Ради після зимових канікул, повідомляє інтернет -ресурс «Wprost 24.pl.» в матеріалі «Український парламент: Янукович промовляв, опозиція кричала».

Опозиція серед якої були переважно депутати Блоку Юлії Тимошенко, почала викрикувати свої гасла, як тільки керівник держави з’явився на трибуні. Спантеличений Янукович майже сім хвилин стояв мовчки, після чого – незважаючи на галас у залі – приступив до читання свого тексту. Депутати БЮТ на це відреагували ще голоснішим скандуванням. Тривало це ( скандування) рівно стільки скільки Янукович читав свою промову – понад півгодини. Під час чого опозиціонери розмахували величезним банером -плакатом, на котрому була зображена Юлія Тимошенко за гратами.

Як відомо, ув’язнення Тимошенко до критичної межі погіршило стосунки України та ЄС. Брюсель ввжає, що вирок опозиційному політику є символом вибіркового правосуддя.

Продовжує тему бортьби за звільнення ув’язненної №1 в Україні «Tygodnik Powszechny» у матеріалі «Донька Юлії Тимошенко вирушає на війну: «Можу віддати за неї життя». «Готова віддати за неї життя, зробити все, аби її врятувати» - сказала недавно Євгенія Тимошенко в одному зі своїх інтерв’ю. Подорожує для цього світом з кампанією щодо звільнення матері. А восени, можливо, братиме участь у парламентських виборах, пише тижневик. Видання підкреслює, що цього тижня Євгенію Тимошенко чекають у Великій Британії, Італії і Швеції. На коротко також може відвідати і Варшаву.

«Сьогодні в турне по демократичному світі молоду Тимошенко супроводжують політики з угрупування її матері. Партія «Батьківщина» нині в кризі, бо не здатна функціонувати без лідерки. Над Дніпром нічого немає в чорно-білих кольорах, пише видання. Якщо українці скоро побачать на плакатах Євгенію Тимошенко – що обіцятиме про ринкові і про демократичні реформи, а , насамперед, вигнаня з політики «диктатора» Віктора Януковича, - можливо, за неї проголосують» - підсумовує видання.

Не обминули нині увагою польські інтернет ресурси чергову торгівельну війну поміж Росією і Україною, на цей раз у сфері продуктів харчування, «Росія не хоче українського сиру, коли веде переговори про газ», пише видання Gazeta.pl.

Від вівторка заборонено ввезення до Росії деяких сортів українського сиру. Формально через санітарні пертензії, але ембарго на українські сири запроваджено акуратно в той момент, коли Київ і Москва ведуть дуже гострі перемовини щодо поставок газу.

Російський санітарний нагляд наклав ембарго на продукцію тих закладів, які на думку головного санітарного лікаря Росії Генадія Онищенка не хочуть дотримуватися санітарних норм визначених Москвою. Шеф Росспоживнагляду поінформував, що чим більше сортів сиру перевіряють його служби,тим більше порушень вони виявляють. Зокрем російські експерти перевірили 178 сортів українського сиру і у 38 випадках підтвердили недотримання санітарних норм.

В Україні не здивовані таким розвитком подій, бо санітарна служба Росії вже давно сприймається в СНД як торгово-екокномічний важіль тиску Кремля на сусідів. Ддосить згадати ембарго на грузиньку мінералку «Боржомі» та вина, на молдовські вина , на прибалтійські продукти.

А тим часом, як повідомляє «Еkonomia24», за даними Федеральної Митної Служби Росії найбільшим імпортерем російської гогорілки виявилася… Україна, котра купила 27 відсотків всього російського експорту – 14 млрд. літрів. З них 90 відсотків припало на горілку Зелена марка. Ось така цікава торгова співпраця нині спостерігається поміж Україною та Росією, зазначає видання.

За матеріалами польських інтернет видань підготував Володимир Олійник.