Як поліпшити травлення – поради дієтолога
Мікрозелень містить спеціальні ферменти, які «стимулюють» травлення
Для того, щоб поліпшити травлення, потрібно додати у свій раціон мікрогрін. Це невеликі паростки овочів, зелені та трав, які можна їсти після 7-14 днів від початку посіву.
Мікрозелень містить спеціальні ферменти, які «стимулюють» травлення. Іншими словами, їжа перетравлюється сама.
Деякі паростки, наприклад кінза, конопля, салати містять едастін – рослинний білок, який легко засвоюється і за структурою нагадує людські антитіла (імуноглобуліни).
Едастін був знайдений у кількох видах насіння та паростків конопель. Пізніше його виявили в мікрозелені інших рослин. Стиглі овочі не містять едастін.
Що стосується травлення, то броколі «щадне» до шлунково-кишкового тракту, особливо якщо у вас з ним проблеми. Окрім зменшення запалення та оксидативного стресу, паростки броколі чудово підходять для детоксикації та нервової системи.