Лікар назвав чотири кулінарні помилки, які шкодять здоров’ю
Лікар застережує, що не варто допускати контакту жиру та м’яса з відкритим вогнем
Якщо готувати їжу неправильно, то можна тільки нашкодити своєму організму. Про це заявив лікар Майк Хансен назвав під час інтерв’ю для видання Еxpress.
Майк Хансен зазначив, що не варто готувати на сильному вогні. Нагрівання продуктів одразу на сильному вогні може призвести до утворення шкідливих речовин, які негативно впливають на внутрішні органи (печінка, нирки).
Лікар застережує, що не варто допускати контакту жиру та м’яса з відкритим вогнем. І тут утворюється дуже багато шкідливих компонентів. Тому краще відмовитися від гриля, барбекю чи копчення м’яса.
Також Хансен порекомендував відмовитися від використання антипригарного посуду, оскільки він містить поліфторалкильні речовини. Якщо вони потраплять у їжу, можуть підвищити ризик розвитку серйозних хвороб.
Нагадаємо, що лікарі рекомендують усім людям, яким за 60, уважно ставитися до свого харчування, і радять три найкорисніші продукти, які обов’язково повинні бути у щоденному раціоні.