На Черкащині від рідкісного захворювання померла відома спортсменка Марина Діхтяр

Жінка хворіла на рідкісний вид раку — мезотеліома черевної порожнини
фото: Олександр Хоменко

У жінки була форма раку, якою хворіють менше ніж одна людина на мільйон

Померла відома спортсменка, володарка бронзової медалі на Чемпіонаті України серед параолімпійців у 2005 році Марина Діхтяр. Про смерть жінки повідомив Oleksandr Khomenko у дописі на Facebook.

«З початком війни Маруся евакуювалася до батьків на Черкащину, опинившись там відірваною як від допомоги онкологів, які єдині могли фізично помʼякшити її страждання, так і від безпосередньої моральної підтримки друзів.

Вона тричі намагалася повернутися до Києва аби хоча б проконсультуватися з лікарями. Але кожного разу щось зривалося. 160 кілометрів виявилися завеликою відстанню для її стану. Та й війна добряче розкидала друзів. Після операції в Німеччині 2017 року, коли тамтешні лікарі виявили, що у неї четверта, неоперабельна стадія мезотеліоми, їй давали десь пів року життя.

Вона прожила шість років! Бо боролася, навіть добре розуміючи, що приречена. І я мало зустрічав людей, які так любили життя», – йдеться в дописі.

Марина народилася у невеличкому місті Сміла на Черкащині. У жінки був вкрай рідкісний вид раку — мезотеліома черевної порожнини, коли злоякісні пухлини утворюються в епітелії, що покриває внутрішні органи.

Для стримування хвороби вона пройшла 15 курсів хіміотерапії, поєднаних з імунотерапією. Кожен коштував понад 130 тисяч гривень, які жінка збирала у соцмережах. Необхідність постійно просити гроші стала додатковим стресом, адже люди часто не розуміли, чому Марина ніяк не одужує. Для того, щоб вижити Марина замість хімієтерапії обрала спортзал.

Читайте також: