«Схудла і... вмерла». Патологоанатом звернулася з порадою до охочих скинути вагу

фото: Freepik

Медикиня закликала відмовитися від вживання розрекламованих препаратів, які не мають доказової бази

Фітокомплекси для схуднення можуть зіграти злий жарт зі здоров’ям та навіть призвести до летальних наслідків. Про це патологоанатом Вікторія П’єц розповіла на ютуб-каналі Luki.

Фахівчиня розповіла про одну з пацієнток, яких їй довелося приймати. Жінка пішла з життя через екстремальне схуднення.

«Приймала колись пацієнтку, яка схудла, не сперечаюся, дуже схудла. Але вона вмерла від того, що приймала фітокомплекси. Це були постійні проноси, вбита мікрофлора кишківника», – розповіла патологоанатом.

За її словами, через такі коктейлі для схуднення у жінки розвинулася кахексія – клінічний синдром, що супроводжується великою втратою маси тіла через зникнення жирової клітковини та атрофію м'язів. 

«Детоксів не існує, шлаків теж не існує. У нас немає «зашлакованості», тому не треба приймати того, що не має доказової бази, тим більше гуглити це в інтернеті, бо реклами зараз дуже багато. Усі худі, всі класні… Але це насправді небезпечно. І ніколи тьотя з інтернету не буде нести відповідальність за ваше життя і здоров’я, якщо ви купили якийся фітокомплекс і випадково вмерли», – пояснила П’єц.

Нагадаємо, що міжнародна група вчених із Канади, США та Нідерландів виявила гени, які відповідають за пристрасть до кави. Фахівці також знайшли зв'язок між кавоманією та схильністю до набору зайвої ваги.

До слова, фахівці назвали ягоду, яка здатна швидко вивести токсини і зайвий цукор з організму. Ягода містить у собі сполуки, що називаються антиоксидантами. Вони допомагають боротися з діабетом, ожирінням, серцевими захворюваннями та раком.

Крім того, німецькі науковці дійшли висновку: такої кількості спиртних напоїв, яка б не завдала шкоди організму, не існує.