Шнапс та бджоли: 100-річний ветеран Люфтваффе розкрив таємницю довголіття

Незважачи на свій вік німець продовжуєжити повним життям
фото: Bild

У 92 роки німець вперше стрибнув із парашутом, а у 100 років регулярно займається спортом та водить авто

Гансу Лахмунду із німецького міста Хальденслебен нещодавно виповнилося 100 років. Під час Другої світової війни він був пілотом військово-транспортного літака Junkers Ju 52. Про це пише видання Bild.

У колишній  Німецькій Демократичній Республіці (НДР) йому заборонили літати, оскільки в нього були родичі на заході, не вступив у партію, а його батько був пастором. Ганс навчився на столяра, потім на медбрата. На пенсії зайнявся бджільництвом. «Мені ніколи не було нудно. Завжди треба щось робити. Завжди залишайтесь оптимістом», – ділиться своїм секретом довголіття ветеран. 

Зараз чоловік двічі на тиждень ходить до спортзалу, де проводить по 1,5 години. Він почав займатися спортом, коли йому було вже 82 роки. Пенсіонер досі водить машину. Він не дотримується жодної дієти та любить випити з друзями домашнього шнапсу (німецький міцний алкогольний напій на основі фруктів – «Главком»).

У 92 роки Ганс вперше стрибнув із парашутом. Зі своєю дружиною Едіт (89 років) він у шлюбі вже 68 років. «У нас немає дітей, ми поки що не прийшли до цього», – жартує він.

Нагадаємо, Хосе Пауліно Гомес, «найстаріший чоловік у світі», помер у Бразилії у віці 127 років. У нього було дві найбільші пристрасті – алкоголь та коні, на яких їздив чи не до кінця свого життя.

Згідно з письмовими даними, 127-річний чоловік народився до першого в історії футбольного матчу регбійної ліги і був старшим за відкриття рентгенівського знімка. Згідно із записами, Гомес народився 4 серпня 1895 року, і він одружився у віці 22 років, що означає, що, якщо запис правдивий, Хосе – найстаріша людина, яка коли-небудь жила на планеті.