Стало відомо, які продукти не рекомендується їсти на сніданок

Уявлення про те, що сніданок має бути солодким, з випічкою, пластівцями або соками, є оманливим і потенційно шкідливим
фото з відкритих джерел

«Уявлення про те, що сніданок має бути солодким, з випічкою, пластівцями або соками, є оманливим і потенційно шкідливим», – експерт

Провідний експерт зі здоров’я кишківника Кріс Дабберлі закликав відмовитися від звички вживати солодке вранці. Про це пише Wales Online.

Дабберлі радить не споживати апельсиновий сік і солодкі пластівці, оскільки, це може завдати шкоди здоров’ю кишківника та загальному самопочуттю:

«Солодкі продукти для сніданку, такі як апельсиновий сік, слід вилучити з нашого раціону через їх дивовижний вплив на здоров’я кишківника та загальне самопочуття. Високий вміст цукру в цих напоях може призвести до нестабільного рівня цукру в крові, порушуючи роботу тонкий баланс нашої травної системи».

Експерт зазначає, що варто змінити стереотипи про сніданок:

«Уявлення про те, що сніданок має бути солодким, з випічкою, пластівцями або соками, є оманливим і потенційно шкідливим. Ці переваги культивуються маркетинговими кампаніями, а не наукою про харчування. Настав час змінити наше розуміння сніданку та визначити пріоритетність варіантів, які підтримують роботу кишківника здоров'я».

До слова, кава є одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі, який щодня вживають мільйони людей. Міжнародна група вчених із Канади, США та Нідерландів виявила гени, які відповідають за пристрасть до кави. Фахівці також знайшли зв'язок між кавоманією та схильністю до набору зайвої ваги.

Читайте також: