Турецький фастфуд: рецепт від Ектора
Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом картоплі під назвою кумпір
Канадсько-український шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво опублікував рецепт найпопулярнішої турецької страви – фаршированої картоплі, що має назву кумпір.
Новий спосіб приготування картоплі у Туреччині з'явився завдяки мешканцям колишньої Югославії на початку 90-х років. Слово кумпір (тур. kumpir) походить від хорватського слова krumpir, яке означає «картопля».
Що знадобиться для приготування
- Велика картопля – 1 шт.
- Вершкове масло – 1 ч.л.
- Сир – 50 г.
- Кукурудза – на смак.
- Ковбаски – на смак.
- Бекон смажений – на смак.
- Зелень.
- Йогурт – 2 ст.л.
- Маринований огірок – 30 г.
- Кріп – 5 г.
- Сіль – на смак.
Процес приготування страви
Спочатку картоплю запікаємо у фользі приблизно 2 години при 180°С. До йогурту додаємо нарізані огірки, кріп та сіль, перемішуємо інгредієнти. 3 гарячої картоплі обережно дістаємо та прибираємо середину. Додаємо до картоплі масло та сир, робимо ніжне пюре з суміші. Пюре накладаємо назад в основну частину картоплі, поливаємо все це соусом та додаємо в середину бекон, ковбаски, кукурудзу та натертий сир. Запікаємо картоплю ще 5 хвилин при 180°С.