Турецький фастфуд: рецепт від Ектора

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом смачної картоплі по-турецьки
https://instagram.com/hectorjimenezbravo?igshid=MTIzZWMxMTBkOA==

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом картоплі під назвою кумпір

Канадсько-український шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво опублікував рецепт найпопулярнішої турецької страви – фаршированої картоплі, що має назву кумпір.

Новий спосіб приготування картоплі у Туреччині з'явився завдяки мешканцям колишньої Югославії на початку 90-х років. Слово кумпір (тур. kumpir) походить від хорватського слова krumpir, яке означає «картопля».

Що знадобиться для приготування

  • Велика картопля – 1 шт.
  • Вершкове масло – 1 ч.л.
  • Сир – 50 г.
  • Кукурудза – на смак.
  • Ковбаски – на смак.
  • Бекон смажений – на смак.
  • Зелень.
  • Йогурт – 2 ст.л.
  • Маринований огірок – 30 г.
  • Кріп – 5 г.
  • Сіль – на смак.

Процес приготування страви

Спочатку картоплю запікаємо у фользі приблизно 2 години при 180°С. До йогурту додаємо нарізані огірки, кріп та сіль, перемішуємо інгредієнти. 3 гарячої картоплі обережно дістаємо та прибираємо середину. Додаємо до картоплі масло та сир, робимо ніжне пюре з суміші. Пюре накладаємо назад в основну частину картоплі, поливаємо все це соусом та додаємо в середину бекон, ковбаски, кукурудзу та натертий сир. Запікаємо картоплю ще 5 хвилин при 180°С.

Читайте також: Улюблена страва Берлусконі. Як приготувати італійську пасту алла карбонара