Японська IT-компанія «працевлаштувала» десять котів

Керівник компанії каже, що коти покращують моральний дух і згуртовують колектив, змушують персонал робити необхідні перерви
фото: QQ.com

Усі коти формально мають свої посади в офісі, і працюють повний робочий день 

Хоча мати кота в офісі вже не є новиною, мати одразу десяток – це вже щось незвичайне. Після того, як японська IT-компанія Qnote взяла в офіс свою першу кішку Футабу в 2004 році, вона вже не могла встояти перед тим, щоб «найняти» ще котів. Про це пише SCMP.

Зараз на компанію працюють 10 хвостатих «співробітників», які живуть просто в офісі – більшість з них працюють повний робочий день – і компанія відремонтувала свій офіс так, щоб розмістити своїх котячих працівників. Тут встановлено 12 котячих туалетів, а також спеціальні полиці для зручності котів.

Усі коти формально мають свої посади, наприклад, «головний клерк», «менеджер», «аудитор» тощо. Керівником котячого відділу є ​​Футаба, яка у свої 20 років є найвищою за статусом особою у компанії, випереджаючи навіть боса Нобуюкі Цуруту.

«У компанії було 11 котів, поки один не помер у 2022 році. Зараз вісім із них постійно живуть в офісі, а двоє живуть вдома у співробітника. Цурута, сам любитель кішок, сказав, що багато співробітників також мають котів вдома, і тварини стали ефективним інструментом для залучення нових співробітників. За його словами, вони також допомогли зменшити відсоток звільнення компанії»,  – йдеться у публікації. 

Любов до котів є однією з вимог для працевлаштування у Qnote

Qnote спеціалізується на розробці веб-сайтів і додатків і вважає любов до котів головною вимогою для кандидатів на роботу.

Вебсайт компанії увесь сповнений фотографіями котів.Хоча Цурута визнає, що коти трохи заважають людям працювати, але затримки не надто великі. Натомість пухнастики створюють в офісі домашню сімейну атмосферу. Співробітники добровільно по черзі замінюють лотки для котячих туалетів і годують їх, коли офіс закритий.