Брехня вилізла назовні: як російський фільм зганьбився через відфотошоплений кадр

фото: скріншот

Міністерство культури РФ вирішило додати пропаганди в стрічку про підліткове кохання

Російська драма «14+ Продовження» зганьбилася через відфотошоплене фото з України з підбитим танком, на якому домалювали головних героїв – юних строковиків. За сюжетом вони вирушили служити в армії, але чомусь опинилися на Донбасі, пише obozrevatel. 

Очевидно, міністерство культури РФ вирішило додати пропаганди в стрічку про підліткове кохання. Увагу на цей кадр звернули також російські кінооглядачі.

Історія стала продовженням фільму, який зняли в 2015 році про перше кохання двох школярів. «14+ Продовження» розповіло вже про те, що закохані герої розійшлися, а юнак, на ім'я Альоша вирішив кинути навчання в університеті та піти в армію.

Від цього рішення його старанно відмовляли всі навколо, але «хоробрий» герой драми все ж вирішив кинути сімʼю та дівчину на два роки, щоб відслужити. Варто зауважити, що в сюжеті немає згадок про війну в Україні, яку розвʼязала Росія, а строковики, за словами пропагандистів, не несуть службу в зоні бойових дій.

Відштовхуючись від цих фактів, глядачів здивувало, чому в кінці фільму їм показали кадр головних героїв на тлі підбитого танку. Проаналізувавши знімок стало зрозуміло, що фото було зроблене в Україні.

Після монтажу кілька деталей зі знімка прибрали, а строковиків домалювали до знищеної техніки. 

фото: скріншот
фото: скріншот

Оскільки до створення фільму доклало руку російське міністерство культури, скоріше за все, росіян хотіли заохотити ставати військовими та віддавати життя в чужій країні.

Раніше повідомлялося, що з невідомих причин російським танкістам довелося терміново покидати свою бронетехніку та тікати. Один із окупантів тікав повністю голим. Забіг російського танкіста-«нудиста» зафіксував безпілотник.  

До слова, росіянина, який посварився з українками на пляжі в Туреччині, виселили з готелю і відправили в поліцію давати свідчення. Громадянин РФ ображав жінок та вихвалявся, що нібито сам вбивав українців на війні. 

Читайте також: Сміттєві пакети на голові: військові РФ готуються до контрнаступу ЗСУ