Діамантові туфлі та золотий букет. Дочка султана Брунея вийшла заміж за двоюрідного брата

Принцеса з чоловіком та братом
фото з відкритих джерел

Один із найбагатших людей світу не пошкодував грошей, коли справа дійшла до весілля його дочки

У Брунеї тиждень гриміло весілля дочки султана Хассанала Болкіаха. Принцеса АземаНіматулБолкіах є дитиною султана від його колишньої другої дружини Хаджи Маріам. Вона – спортсменка, навіть грала у поло за збірну на Іграх Південно-Східної Азії 2017 року в Куала-Лумпурі. Її команда здобула в турнірі бронзову медаль. У 2021 році була серед десяти спортивних послів, обраних для просування гендерної рівності перед Олімпійськими іграми в Токіо. Про нареченого відомо мало, – тільки те, що він син принца Брунею Джефрі Болкіаха, старшого брата султана.

За традиціями, святкування тривало тиждень і містило низку заходів, зокрема традиційну церемонію «припудрювання», ісламське одруження та блискучий прийом, який проходив у великій позолоченій залі султанського палацу. Стіни залу та двері приміщення реально вкриті золотом, а в килими уплетені золоті нитки.

За ісламськими традиціями королівської родини, у нареченої було декілька весільних образів, пише Vogue. Примітно, але принцеса, змінюючи вбрання, вибирала сукні більш європейського фасону, ніж ті, в яких виходили заміж її сестри. Зазвичай члени султанської родини Брунею одружуються в національних костюмах, багато прикрашених коштовним камінням. Вибравши модну сукню, принцеса доповнила її масивними прикрасами, туфлями, посипаними діамантами, та золотим букетом.

На весіллі було кілька сотень гостей, зокрема четвертий син султана Брунея, принц Матін. Колишній студент SOAS і гравець у поло зібрав 2,1 мільйона підписників в Інстаграм. «Я дуже радий за мою дорогу старшу сестру», – написав він, поділившись весільними фотографіями з підписниками.

Інший її брат, принц Азім, трагічно помер у 2020 році від невідомої хвороби. Він був знаменитим міжнародним джет-сеттером, регулярно фотографувався на вечірках з зірками, серед яких МішаБартон, Ліндсі Лохан і Періс Гілтон.

Читайте також: Піке виклав фото з пасією, через яку розлучився з Шакірою: але щось пішло не так