Лайма Вайкуле вперше заспівала українською (відео)

Співачка запівала державною мовою України
фото з відкритих джерел

Артистка розкрила, з ким планує в дуеті співати українськомовний трек

Латвійська співачка Лайма Вайкуле здивувала своїх шанувальників, виконавши пісню українською мовою. Це рішення викликало захоплення в українців та хвилю негативу з боку росіян.

У нещодавньому інтерв'ю телеканалу «Дождь» Вайкуле зізналася, що завжди боялася співати українською, але вирішила подолати цей страх та оновити свій репертуар.

«Я дуже боялася співати українською, бо це завжди страшно. Англійською, латиською, литовською, російською і навіть французькою ми співали, а українською я не співала», – поділилася співачка.

Україномовну пісню Лаймі Вайкуле запропонував композитор, імені якого вона називати не стала. Трек співачка теж виконуватиме не сама, а в дуеті з Миколою Трубачем. Вайкуле переконана, що композиція стане справжнім хітом.

«Дуже красива пісня. Я співатиму її разом із Миколою Трубачем. Я вже порепетирувала в Литві. Дуже гарна пісня! Думаю, що це буде хіт, мені так сподобалося! Пісню мені запропонував композитор, я була захоплена!» – додала артистка.

Українські слухачі з радістю прийняли нову пісню Вайкуле, висловлюючи захоплення та подяку за підтримку. Водночас деякі росіяни відреагували на це негативно, розкритикувавши співачку та звинувативши її у зраді.

Нагадаємо, що Пугачова підтримала Шевчука після скасування концертів гурту ДДТ в Росії. А російський музикант Андрій Макаревич у пісні висміяв своє внесення міністерством юстиції Росії до реєстру іноземних агентів.

Додамо, що Макаревич, який активно виступає з антивоєнними гаслами, з початку агресивних дій Росії проти України переїхав до Ізраїлю.

Читайте також: «Сдуру вляпалась в войну». Макаревич заспівав про Росію (відео)