Легендарний український командир Хорус одружився

Лев освідчився своїй дівчині Діані просто в госпітальній палаті
Фото: ФБ Національної гвардії України

Дівчина Пашка чекала на коханого з полону чотири місяці

Звільнений нещодавно з російського полону захисник Маріуполя, 23-річний азовець Лев Пашко «Хорус» одружився. Про це повідомляється на сторінці у Фейсбук Національної гвардії України.

«Наш легендарний український Хорус одружився, – написано у повідомленні. – Лев Пашко, Герой України, якого звільнили з російського полону 21 вересня в результаті наймасштабнішого обміну, одружився. Вітаємо молодят. Бажаємо родинного затишку та благополуччя».

Лев освідчився своїй дівчині Діані просто в госпітальній палаті, де проходить лікування після ворожих застінків. Дівчина чекала на коханого з полону чотири місяці.

Пашко вступив до лав «Азова» у 2017 році, як тільки йому виповнилося 18 років. Військове звання – лейтенант. «Лев – досвідчений лідер, який вміло управляє підлеглим підрозділом, успішно виконує поставлені завдання і безжально знищує ворога. Завзятістю та сміливістю він надихає побратимів на перемогу у, здавалося б, безнадійних ситуаціях», – зазначають у Національній гвардії.

«Хорус» був командиром батальйону і під час прориву на «Азовсталь» провів бійців через лінію оборони супротивника. На завод Лев зайшов останнім, попередньо отримавши поранення. Він потрапив у полон разом із усім гарнізоном Маріуполя.