Лікар, якого звинувачено у смерті зірки «Друзів» Меттью Перрі, визнав провину

Меттью Перрі помер від передозування кетаміном
фото: Willy Sanjuan/Invision/AP

Доктор Марк Чавес постав перед окружним судом США в Лос-Анджелесі

Учора, 30 серпня, федеральний суддя заборонив займатися медичною практикою одному з двох лікарів, звинувачених у смерті зірки серіалу «Друзі» Меттью Перрі від передозування кетаміном. Через свого адвоката той висловив каяття. Про це пише Reuters.

Доктор Марк Чавес постав перед окружним судом США в Лос-Анджелесі за звинуваченням у змові з метою незаконного розповсюдження кетаміну. Суд дозволив йому залишатися на волі під заставу у 50 тисяч доларів. Згідно з умовами зобов’язання, Чавес також здав свій паспорт і отримав наказ не займатися медичною діяльністю. 

Його адвокат стверджував, що Чавес планує підписати з федеральними прокурорами угоду про визнання провини. «Мій клієнт бере на себе відповідальність. Він робить усе, що в його силах, щоб співпрацювати, допомагати в цій ситуації, і він неймовірно розкаюється», – запевнив Біннінгер біля будівлі суду.

За його словами, Чавес почувається винним не через знаменитість Перрі, а через те, що «той, хто намагався отримати лікування, помер».

Захисник лікаря відмовився коментувати будь-які подробиці справи. Чавес з пригніченим виразом обличчя стояв біля свого адвоката, однак також не дав жодного коментаря.

Інший обвинувачений у цій справі лікар, Сальвадор Пласенсія, не визнав себе винним, так само, як і співобвинувачена Джасвін Сангха, яка, за словами прокурорів, є незаконною постачальницею ліків і відома як «королева кетаміну».

Особистий помічник Перрі, Кеннет Івамаса, який зізнався, що робив ін’єкції Перрі, а також імовірний посередник, який отримував кетамін від Сангхи, вже визнали себе винними за висунутими їм обвинуваченнями.

Прокурори стверджують, що Пласенсія придбав кетамін у Чавеса, а в повідомленнях Чавесу, обговорюючи суму, яку потрібно стягнути з Перрі за наркотик, написав: «Мені цікаво, скільки заплатить цей придурок».

Нагадаємо, що загалом прокуратура США висунула звинувачення п'ятьом особам у зв'язку зі смертю актора Метью Перрі у 2023 році. 

До відома, зірка серіалу «Друзі» Метью Перрі помер у жовтні 2023 року. 54-річний актор був знайдений у гідромасажній ванні у своєму будинку в Лос-Анджелесі. Судмедексперти назвали офіційну причину його смерті – гостра дія кетаміну. У крові Перрі виявили високий рівень кетаміну, яким лікують депресію та тривогу. Він має медичне та хірургічне застосування як анестетик, але також відомий як рекреаційний наркотик через його вплив на розум. Кетамін може викликати короткочасні галюцинації та психоделічні ефекти.