Померла акторка Джина Роулендс – зірка фільмів «Щоденник пам’яті» та «Інша жінка»

Джина Роуландс у фільмі «Щоденник пам'яті»
фото з відкритих джерел

У 2015 році акторка була нагороджена почесною премією «Оскар» за довгу акторську кар’єру

У США на 94 році життя померла оскароносна акторка Джина Роулендс, відома за ролями у фільмах «Щоденник пам'яті», «Інша жінка» та багатьма іншими. Про це повідомляє Deadline.

Роулендс померла вдень у середу, 14 серпня, у її будинку в Індіан-Уеллсі, штат Каліфорнія. Причину смерті не називали, втім, нещодавно її син повідомляв, що Роулендс останні п'ять років боролася з хворобою Альцгеймера.

У червні цього року її син, режисер Нік Кассаветіс розповів Entertainment Weekly про роль Роулендс в його фільмі «Щоденник пам'яті»: «Я попросив маму зіграти старшу Еллі, і ми провели багато часу, розмовляючи про хворобу Альцгеймера, бажаючи бути достовірними, а тепер, протягом останніх п'яти років, вона хворіє на Альцгеймера. Вона в повній деменції. І це божевілля – ми жили цим, вона грала це, а тепер це відбувається».

Майбутня зірка народилася 19 червня 1930 року у Вісконсині, згодом Роулендс переїхала до Нью-Йорка. Там знялася в бродвейському дебюті The Seven Year Itch. У 1956 році вона зіграла головну роль у бродвейській виставі «Серед ночі». Джина Роулендс понад 60 років працювала в театрі та кіно. Вона дебютувала на екрані у 28 років у фільмі Жозе Феррера «Висока ціна любові».

фото з відкритих джерел

У 24 роки акторка вийшла заміж за актора й режисера Джона Кассаветіса. Над багатьма проєктами вони працювали разом. Джон помер у 1989 році. За свої ролі у фільмах Джина Роулендс чотири рази була нагороджена Еммі й двічі - премією «Золотий глобус». За фільми «Глорія» та «Жінка під впливом» її номінували на Оскар за найкращу жіночу роль.

фото з відкритих джерел

У 2015 році отримала почесний «Оскар» за довгу акторську кар'єру і завершила її. У неї залишився чоловік Роберт і троє дітей: Нік, Олександра і Зої Кассаветіс.

Нагадаємо, Голлівудська акторка Шеннен Догерті, яка протягом дев'яти років боролася з онкологією, померла. Сумну новину виданню People підтвердила давня приятелька артистки, публіцистка Леслі Словн. Зірка серіалу «Усі жінки – відьми» та «Район Беверлі Гіллз».

Також серфінгіста Тамайо Перрі, який став відомим завдяки зйомкам у фільмах «Пірати Карибського моря: На дивних берегах» та «Блакитна хвиля», знайшли мертвим біля узбережжя острова Оаху (Гаваї) зі слідами напалу акули на тілі. 

До слова, зірка серіалу «Друзі» Метью Перрі помер у віці 54 років. Актор був знайдений у гідромасажній ванні у своєму будинку в Лос-Анджелесі. 

Читайте також: День друзів. Яких голлівудських зірок поєднала багаторічна дружба